Våra tankar och känslor påverkar hela vår kropp mer än vi tror. Cellerna och nervsystemet reagerar direkt på dem och ökar/minskar olika hormoner och signalsubstanser som antingen lugnar eller stressar oss. Tyvärr är vi duktiga på att ignorera dem eller kompromissa för mycket med oss själva för att passa in i en viss tillvaro.

Ett ord vi använder väldigt ofta i dagens samhälle är ordet stress. Men vad betyder det egentligen för just dig att vara stressad eller att må dåligt. Hur ofta reflekterar vi över vad som faktiskt stressar upp oss eller får oss på dåligt humör? Visar du dina känslor för andra eller håller du dem inom dig så dem byggs upp till en ohållbar mur?

Att tvinga sig själv spela en roll ute bland andra människor kan göra det svårt att uppleva djupa relationer. Hur ser ditt sociala liv ut? Känner du samhörighet med andra eller ensam i din kamp – en kamp som kanske ingen är medveten om att du lever i?

Har vi dessutom ett felaktigt andningsmönster så orkar inte hjärnan skicka sina signaler rätt och vi reagerar med gamla invanda känslor istället för logiskt eller kreativt. Dessa reaktioner brukar gå ut över våra nära och kära, vanligtvis dem som minst behöver dem eller förtjänar dem? På jobbet behöver vi ju oftast hålla masken och en professionell fasad.

Lär känna dina känslor och bli fri att njuta av livet…