Tips

Förutom de viktiga delar som vi jobbar med för att uppnå en hållbar hälsa vill jag även tipsa om andra bra saker du kan tänka på för att må bättre.

Det finns dessutom många fantastiska terapeuter och organisationer i vårt land och jag vill givetvis tipsa er om dem också.

Hemsidor och appar

Ekoappen finns som hemsida och app. Dem vill guida dig till en hållbar livstil med tips om allt inom hälsa och en ekologisk hållning. Ladda ner appen om du vill ha tips på resor i Sverige eller lär mer på deras fina hemsida här…

Handla ekologiska hud-, hushålls- och livsmedelsprodukter på nätet här…

Terapeuter

Blekinge

Wellnetwork har samtal över 70 olika företag som arbetar med hälsa på olika sätt i Blekinge, Småland och Skåne. Här kan du kanske hitta något specifikt som just du söker.

Nettan Johansson är min partner på mottagningen i Karlskrona som brinner för lymfsystemet och andning. Hon är Blekinges enda lymfolog. Besök hennes fina hemsida och lär dig allt om lymfan här…

Ina Lennartsson är också min kollega. Hon är Sveriges första funktionsmedicinska barnsjuksköterska samt vitalpraktiker och massör. Som legitimerad barnsjuksköterska kan hon även ta emot barn under 8 år. Hon jobbar med ett helhetsperspektiv på hälsa.

Jan Smith jobbar deltid på vår mottagning med kraniosakral terapi. Lugna ner och balansera ditt nervsystem hos honom. Läs mer om hans lugnande behandlingar här…

Christina Birge är pensionären som jobbar deltid på vår mottagning med Chiball, Medveten Andning och beroendecoachning. Lider du t.ex. av sockerberoende kan du läsa mer om henne här…

Fredrik Assarsson är STAC-tränaren i Sölvesborg som kan det lilla extra då han utbildat sig i både kraniosakral terapi och viceral manipulation. Få igång kroppens inre flöden och nervsystem.

Skåne

Hormondrottningen Jenny Koos hittar du i Malmö. Läs mer på hennes sida för att lära dig mer om fertilitet och kvinnliga hormoner här…

Marie Nilsson i Helsingborg är den terapeut jag söker hjälp hos då jag är dålig på att utreda mig själv. Läs mer om allt hon kan.

Anna Sparre finns i Malmö där hon dels jobbar som terapeut, driver en populär hälsopod samt är rådgivare för ett av testlabben jag använder.

Hitta terapeuter nära dig om du vill ha personlig guiding i Mindful Tapping. Grundarna i Sverige hittar du dessutom i Simrishamn.

Småland - Öland

Lena Wikström är osteopat och posturaltränare på Öland och i Kalmar. Var 6:e vecka jobbar jag på hennes mottagning med Hälsoanalyser. Läs mer om vad en osteopat gör här…

Willemo Karlsson driver en mottagning med flera terapeuter i Växjö. De jobbar främst med Bicom Bioresonans. Något jag fann väldigt effektivt när jag sökte mig till henne. Hon är även leg. sjuksköterska och kan därför ta emot barn under 8år.

Stockholm

Odenplans integrerade hälsoklinik har många kunniga terapeuter inom olika områden. Bl.a. mina lärare Johanna och Maria inom hormonkunskap.

KilmanInstitutet jobbar med flera spännande behandlingsmetoder där jag är utbildad i en av dem. De hjälper allt från elitidrottare till väldigt sjuka.

Karin Fredriksson har en lång erfarenhet inom närings- & örtterapi med specialistkunskap att hjälpa borrelia- och mögelskadade.

Hos Hälsoporten hittar du många olika terapeuter bl.a. naturläkaren Mic McMullen från Australien som är en av lärarna på min näringsterapiutbildning.

Madeleine Marcus har många års erfarenhet som terapeut.

Västergötland

Johanna Andersson är naturläkare i Skövde.

Tips för en hållbar hälsa

Evenemang

Workshop online: Nervsystemets inverkan på ditt välmående

Alla upplever vi stress och oro ibland man vad händer egentligen i vår kropp när vi blir stressade?

I denna workshop kommer vi att gå igenom hur ett hälsosamt och friskt nervsystem fungerar och vad som händer i autonoma nervsystemet när vi blir utsatta för stress eller överväldigande situationer.

Vi kommer även titta på hur vi kan hjälpa kroppen att hitta tillbaka till ett balanserat nervsystem och hur vi kan jobba med kroppsliga resurser för att öka vårt välmående och självkännedom.

Välkommen att lära dig mer om din kropp och hur den kan må bättre tillsammans med Anna Baard-Blixt och Jan Smith.

Tisdag 3/11 kl.18.30-ca 20.00

-Föreläsningen sker via Zoom så du kan enkelt titta via din mobil eller dator. Information och länk till föreläsningen skickas ut ca 1 timme innan den börjar.

-Betalning sker enklast via Klarna när du anmäler dig här.
-Det går även att bekräfta din plats efter bokning genom att swisha till 1235527312 med noteringen ”Workshop 3/11”, om du ej möjlighet att använda Klarna.

Workshop online: Vägen tillbaka till välmående och ett fungerande liv

Känner du dig trött och sliten men hittar inte ut ur ekorrhjulet? Räcker tiden inte till? Fungerar inte kroppen som du önskar?
Vill du förändra livet men vet inte var du ska börja? Vill du känna glädje och energi igen? Vill du äga din vardag?

-Under kvällen kommer vi tillsammans gå igenom de viktiga delar som behöver falla på plats för att du ska kunna njuta av livet och framtiden.
-Du får hjälp med att ta dig igenom de frågor vi alla behöver ställa oss själva regelbundet för att inte tappa bort oss i vardagens måsten och rutiner.
-Det finns en väg framåt och det är lättare när man är fler som stöttar varandra och när det finns en plan.

Del 1: Torsdagen 29/10 kl.18.30-ca 20.00.
Del 2: Återträff för gemensam pepp och utvärdering sker torsdagen 12/11 kl.18.30-ca 20.00

-Alla medlemmar på Helify deltar gratis. Länk till eventet mailas ut till er automatiskt ca 1 timme innan det startar. Du kan enkelt delta via Zoom på din mobil eller dator.

Hjärtligt välkommen att hitta din väg framåt tillsammans med Anna Baard-Blixt.

-Betalning sker enklast via Klarna när du anmäler dig här.
-Det går även att bekräfta din plats efter bokningen genom att swisha till 1235527312 med noteringen ”Workshop 29/10”, om du ej har möjlighet att använda Klarna.