Liposomal Gaba+Teanin 50ml – Quicksilver

349kr

Artikelnr: Q-GABA Kategorier: ,

Beskrivning

I Quicksilver Scientifics GABA (Gamma-aminobutyrinsyra) med teanin används inkapsling i fosfolipider för att maximera upptaget så att den nu är jämförbar med IV-tillförsel.
Kroppen använder bland annat GABA för att styra minnet, bland annat genom att flytta information från korttidsminnet till långtidsminnet. GABA används även för att få nervsystemet att slappna av. Brist på GABA kan visa sig på flera sätt, inte minst genom mentala symptom. Oro och ångest är två exempel som kan relateras till GABA-brist. Denna brist kan bero på flera faktorer, exempelvis på grund av en autoimmun reaktion eller för att du har vitamin B6-brist.
GABA är en neurotransmittor som produceras av kroppen för ett naturligt lugnt sinnestillstånd.
GABA har en antagonistisk signalsubstans som kallas glutamat, som oftast förknippas med excitotoxinen MSG (mononatriumglutamat). GABA är associerad med den parasympatiska sidan av det autonoma nervsystemet och glutamat med det sympatiska sidan (fight-or-flight).
Teanin är en amonisosyra som utvinns ur grönt te.

Dosering: Rekommenderad daglig dos är två ml. Pumpa två till fyra gånger på tungan och håll sedan innehållet i munnen i 30 sekunder. Efter 30 sekunder kan du svälja. Intag kosttillskottet på tom mage och vänta därefter i minst 30 minuter innan du äter. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Doser per förpackning: Innehåller 50 ml, vilket blir cirka 25 doser. En dagsdos (2 ml) består av ungefär två till fyra pumpningar.

Ingredienser: Vatten, glycerin, etanol, GABA, L-teanin, fosfatidylkolin, vitamin E (tocofersolan och naturligt blandade tokoferoler).

Produktegenskaper:
– Noga kontrollerad att partiklarna genomgående håller en medelstorlek på 50-100nm.
– God smak, lämplig att ta direkt i munnen
– Exakt pumptillförsel
– Lätt att lösa upp i vatten om så önskas
Förvara flaskan stängd i rumstemperatur.
Öppnad flaska används inom 60 dagar.
Övrigt: Detta är ett kosttillskott och bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Om du är gravid, ammande, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkten.