Välkommen till “Energigymmet”

Här får du tillgång till de inledande övningarna som på sikt kommer att ge dig tillbaka din energi och en bättre fungerande kropp. En kropp som klarar av livets utmaningar utan att “gå sönder”.

Tillsammans med Club100online erbjuder vi ett speciellt program som är framforskat för att stärka din kropp inifrån och ut via din syresättning, lymfsystemet och dina egna hormoner samt kroppens självläkande förmåga. Två nobelpris har delats ut som är kopplade till att denna effektiva självläkningsmetod har tagits fram.

Vad stör vårt mående

Främsta orsaken bakom sjukdomar idag är för dålig blodcirkulation på grund av för dåliga kärl, vilket leder till syresbrist i dina celler. Denna syrebrist leder till nedsatt funktion i dina organ och muskler eftersom deras celler behöver syre.

Många i vårt stressade samhälle hyperventilerar dessutom idag och får då brist på koldioxid! Hemoglobin på dina röda blodkroppar transporterar ditt syre och ska sedan tack vare koldioxid släppa syret till cellerna. Utan tillräckligt koldioxid kan inte cellmembranen öppnas och ta emot tillräckligt med syre och får energibrist på sikt.

Även negativa joner kan öppna membranen = finns utomhus enbart! Extra mycket negativa joner finns vid havet och bland bergen. Om du får problem med huvudvärk eller ledvärk är det ett symtom på att du har för mycket positiva joner i din kropp. Runt elektroniska maskiner inomhus är det mycket positiva joner. Så ut och andas regelbundet!

Påfrestningar som kräver mer syre i oss:
-stress och skador
-toxiner
-fria radikaler
-avgaser, nitrater, nitriter
-elfält
-läkemedel
-näringsbrister

Stressens påverkan på vår inre hälsa

LITE kraftig men kortvarig stress är bra för kroppen – då aktiveras adrenalin som frisätter noradrenalin och tillväxthormon som stärker kroppen och gör oss alerta.

Men om vi befinner oss i stress under mer än 40minuter startar kroppen produktionen av kortisol. Detta ackumuleras i blodet och leder till försämringar i kroppens funktioner och skapar hormonella obalanser, sömnproblem, övervikt mm.

Nivåerna av kortisol är enligt forskningen förhöjda hos människor i större städer.

ORO och för mycket TRÄNING startar samma system och leder till samma problem.

Cellerna blir mindre och mindre känsliga för kortisol i cellerna så mer behöver skickas ut för att det ska bli en reaktion. Till slut orkar kroppen inte skicka ut tillräckligt och du blir utmattad. Precis samma som händer med insulin vid regelbundna blodsockerhöjningar och du får diabetes när bukspottkörteln börjar ge upp. Så även med sköldkörtelns hormoner. Du har helt enkelt övertrasserat dina egna resurser och fabriken stänger sakta ner i protest.

Brist på kortisol skapar sedan autoimmuna sjukdomar och allergiska symtom. Immunförsvaret börjar felaktiveras och vet inte riktigt hur det jobba.

Symtom som kan uppstå över tid
-högt blodtryck
-problem i nervsystemet
-övervikt
-nedsatt immunförsvar
-hjärtproblem
-störningar i mage/tarm
-högt blodsocker
-mentala obalanser
-sömnproblem, men är trött
-minskad muskelmassa
-hormonrubbningar
-benskörhet
-förhöjt kolesterol – då detta är råvaran som tillverkas av levern och behövs till våra köns- och stresshormoner samt andra viktiga funktioner. Blir det för mycket i blodet ihop med kortisol så lagras kolesterolet i cellernas membran som leder till sämre upptag av viktiga ämnen som egentligen enkelt ska ta sig igenom in i våra celler.

Sömnapné

När kroppen har brist på koldioxid tvingas kroppen att hålla andan för att försöka öka koldioxidhalten under natten. Gör dessa övningar istället och använd en relaxtor/smart breath för att träna din andning och dina lungor. Det finns även bra HRV-mätare där du enkelt kan se hur din kropp reagerar på ditt andningsmönster. Sådan mätning gör jag på mina kunder på mottagningen.

Använda tankens kraft

Du kan bestämma dig för att lyfta din fot eller slå på en boxboll. På samma sätt kan du faktiskt även påverka dina inre funktioner. När man håller andan får man bättre tillgång till det undermedvetna och får därför bättra effekt. Hjärnan är hela tiden upptagen med störande tankar som gör det svårt att nå sitt undermedvetna. Men när vi håller andan fokuserar kroppen främst på att hantera bristen på syre. Detta kan öka din effekt med upp till 50% när du tränar. På så sätt kan du berätta för kroppen vad du vill att den just nu ska göra.

Steg 1 – Var andas du?

Först och främst behöver du lära dig att andas med diafragman ner i magen. De flesta har idag en snabb och ytliga andning uppe i bröstet, vilket uppstår vid t.ex. stress, smärtor eller mycket stillasittande.

Övning – Hitta andningen
-Ligg ner/sitt och slappna av i dina muskler. Lägg ena handen på din navel och andra på ditt bröst. Känn efter var det höjer sig när du andas.

-Försök sedan dra in din navel mot ryggraden 10ggr efter varandra på utandningen med hjälp av dina magmuskler. Som om någon drar i din navel bakifrån med ett rep. Har du kontakt med dina bukmuskler?

-Försök sedan göra tvärtom med hjälp av din andning ner i buken så magen höjer sig som om någon drar i ett snöre i din navel samt de nedre revbenen utvidgar sig. Klarar du att sitta/ligga ner och andas lugnt ner i magen?

-Testa nu att göra samma sak stående. Klarar du att andas ner i magen? Om inte, fortsätt öva liggande.

TIPS: Ligg bekvämt på en låg kudde med uppdragna knän då det är lättare i början.

Den viktiga diafragman

Om det känns svårt och spänt runt din bröstkorg så kan dina andningsmuskler behöva få extra behandling. Under fliken Andningen inne på Helify får du tips på hur du snabbt och enkelt kan göra denna behandling på egen hand.

Steg 2 – Hur andas du?

Nästa steg är att räkna hur många andetag du tar under en minut när du är lugn. Under en optimal andningsrytm bör vi ta mellan 6-12 andetag beroende på din aktivitetsgrad – sätt ditt mål på 7 när du är lugn och sitter stilla eller går i lugn takt. Du ska inte ta för många för då hinner kroppen inte med att syresätta dig.

Träna regelbundet 2-5 minuter några gånger om dagen på att få ner din rytm till 6-7 andetag/minut. Inne på Helify får du även tips på olika appar du kan använda och hur du ställer in dem.

Steg 3 – Förbered kroppen för övningarna

Denna specifika effektiva andningsträning är framtagen av Boris Aranovich som driver Club100online. Träningen heter hypoxiträning och det finns till och med forskare som har fått nobelpris för att dem har kommit på vad vinsten med aktivering av detta system är för vår hälsa. Tyvärr tar det dock för lång tid innan detta kommer nå ut till allmänheten på bred front via sjukvården och andra kanaler. Så du är bland de första i Sverige som lär dig mer om detta.

Hälsofördelar med hypoxiträning
-starkare kärlsystem – det viktigaste vi har
-aktiverar autofagi – cellerna städar sig själva
-aktiverar katekolaminerna – adrenalin, dopamin, noradrenalin samt serotonin. Brist på adrenalin skapar problem som trötthet och att du ej kan gå ner i vikt m.m.
-receptorerna kan lättare ta de olika hormonerna och signalsubstanser in i cellerna – membranen är dock ofta blockerade av andra ämnen – främst kolesterol, men även gluten, metaller eller andra icke kroppsegna kemikalier. Då stannar oanvända hormoner i blodet och kan inte göra sitt jobb samt skapar istället olika problem för dig.
-aktiverar sovande gener
-bättre syreupptag i cellerna
-ökar energin i dina chakran
-förbättrar din adaption under pressade stunder t.ex, infektioner då immunförsvaret blir mer effektivt
alfarytmen i hjärnan aktiveras så det psykoemotionella tillståndet förbättras som ger balans mellan hjärnhalvorna

För att förbereda kroppen inför kommande träning rekommenderas det att du försiktigt börjar skapa hypoxi, vilket innebär att man minskar syretillförseln till kroppen. Detta kan enkelt göras genom att andas in, hålla andan så länge som möjligt och sedan andas ut. Detta kan göras flera gånger om dagen i fem minuter åt gången. Ett bra sätt att komma igång är att göra övningen nedan.

Kroppen anpassar sig nämligen till din brist på syre genom att aktivera sina resurser vilket förbättrar alla funktioner inne i kroppen på sikt samt öppnar upp dina kärl igen. Genom regelbunden träning kan kroppen bibehålla en högre hälsostatus. Precis som elitidrottare som tränar höghöjdsträning eller andas genom en speciell mask för att minska tillgången till syre för att bli bättre.

Tips: Ta gärna ett helkroppsfoto och närbild på ditt ansikte innan du börjar med din hypoxiträning för att kunna följa kroppens förändringar.

Läs gärna mer i dessa korta informationsfilerna om hypoxiträningen:
10 fördelar med Effektiv andning
Sammanfattning av metoden “Väck kroppens dolda kraft”

Grundövning – görs i max 5 minuter

OBS. Om du är otränad eller mår dåligt på olika sätt måste du börja försiktigt. Kanske bara hålla andan 5-15 sekunder istället för så länge du kan i början tills du har tränat ett tag. Dessa övningar väldigt effektiva och därför måste du lyssna på din kropp.

1. Andas in och tänk/visualisera samtidigt att du andas in via ett specifikt organ eller kroppsdel. Rikta all fokus till området.
Gå igenom olika organ, speciellt där du eventuellt har problem som stör dig eller gör ont.
håll andan så länge du kan utan att det känns jobbigt – släpp ut andetaget när det börjar kännas jobbigt.  Upprepa 2-3ggr och sedan byt organ.

2. Gör varje dag – gärna innan sovdags. Först blir du pigg när adrenalinet kommer igång, sen blir du lugn.

Du blir eventuellt yr eller får ont i huvudet för att kapillärerna och blodkärlen vidgas så trycket minskar och man får då ut lite mindre syre i kroppen.

Om du blir trött eller känner en negativ effekt av träningen så har du börjat på för hög nivå för vad din kropp klarar just nu. Då minskar tiden du håller andan eller antalet repetitioner.

Passa gärna på att lära dig kroppens anatomi så du vet var de olika organen sitter i din kropp och vad dem har för funktion.

Steg 4 – Börja din hypoxiträning online

Öka din träning successivt för att vänja kroppen. Detta är en stärkande men samtidigt utrensande träning för hela kroppen och därför kommer det hända saker beroende på var du befinner dig i din personliga hälsa. Ju äldre vi blir ju mindre blir dessutom kapillärerna och blodcirkulationen till hjärnan blir t.o.m upp till 50% sämre med tiden. Något du tidigt faktiskt börjar märka symtom av – undvik detta med denna träningen.

I början kan du uppleva olika symtom som
-yrsel och huvudvärk
-spasmer – när kapillärerna expanderar
-rensning av gallgångarna och tarmarna – tröga gallgångar med dåligt gallflöde är vanlig orsak till förstoppning
-om du har svag lymfa, lever eller njurar kan gifterna komma ut via huden – drick därför ordentligt med vatten och ät ren mat

Club100online

Tack vare vårt samarbete med Boris så kan vi erbjuda dig 20% rabatt på hans onlineprogram där du får tillgång till både hans e-bok “Effektiv andning” och hans olika korta videos med de övningar du bör utföra under veckan.

Innan du börjar träna bör du läsa igenom informationsboken för att skapa en förståelse gällande VARFÖR du ska träna på detta speciella sätt. Då är kroppen mer beredd och kan fokusera rätt samt tillgodogöra sig dina övningar på ett bättre sätt.

Vill du lära dig ännu mer kan du passa på att även köpa hans webinar där han går igenom boken och de olika övningarna muntligt. Inom kort kan du du även boka en genomgång med mig på mottagningen eller online.

Så här tränar du med filmerna

Boris har gjort ett enklare informationsblad gällande hur man bäst lägger upp sin träning, det finna att ladda ner här under. Det står i hans bok, men det är inte så tydligt och enkelt skrivet där och du ska slippa bläddra i boken.

OBS. I slutet av boken finns även snart övningar för ansiktet, dem finns det än så länge inga videos till så dem får du läsa hur du utför.

Ladda ner en föreslagen plan gällande hur du kan lägga upp din träning för att få med alla delmoment och videos här

Målet är att köra 10-15minuter 2ggr/dag med ovan upplägg vid varje tillfälle – du varierar mellan vilka videos under respektive kategori varje gång för att under veckan ha gått igenom hela kroppen minst en gång.

Viktigt: När du startar med de fysiska övningarna är det viktigt att din puls inte går över din “personliga” puls. Du räknar ut denna genom att ta 180 – din ålder. Så är du 50år gammal ska inte pulsen gå över 130. Använd pulsklocka eller Oxymeter.

Börja försiktigt och lyssna på kroppen

Som sagt, ju mer otränad du är ju mer försiktigt behöver du starta. Absolut inte pressa dig på något sätt. Vill du inte köra enligt hans schema utan köra som det faller in så tänk enligt nedan.

  1. Visualisera att du andas genom valfria organ/kroppsdelar i ca 5minuter – 2-3 andetag/del = övningen ovan.
  2. Gör 1-2 lymfvideos
  3. Gör 1-2 spänning/avslappningsvideos
  4. Gör 1-2 energetiska videos
  5. När du känner dig starkare så kan du börja testa 1-2 fysiska övningar.
  6. Sen bör du löpande under dagen köra 1-2minuter där du gör en valfri övning t.ex. andas genom olika organ, vilket är enkelt att utföra var du än befinner dig.
  7. Ställ gärna en påminnelse på din mobil när du ska göra dina övningar.

Steg 5 – Bli medlem och få tillgång till programmet

Ange koden Oliven20 för att få din rabatt.

Tryck på “Fler betalningsalternativ” – “Visa orderöversikt” och ange koden ovan i rutan “Rabattkod” och tryck på “Pilen/Tillämpa“.
Kan dock se lite annorlunda ut på olika mobiler eller dator.

e-bok & träning

Webinar

Allt i ett paket

Lycka till med din träning och din väg till en bättre och hållbar hälsa!