Läker inte dina gamla skador?

Många av oss har någon gång utsatts för en skada så som en spark på benet på gympan, ett oturligt fall eller kanske en bilolycka. Jag personligen föll väldigt illa i pulkabacken för nästan 2 år sedan och har dragits med en axel och nacke som bara har blivit värre och värre. Jag har gått på många olika behandlingar samt har ju turen att kunna utföra många djupgående behandlingar på mig själv.

Trots detta håller det endast från några minuter upp till några timmar där jag känt bättring och på senare tid även timmar av smärtfrihet. Men smärtan och huggen triggas lätt av olika aktiviteter. Under min senaste utbildning kom svaret på många av mina frågor och förhoppningsvis de sista pusselbitarna föll på plats. Förutom att jag fick påminnelse om att jag måste göra mer aerob träning och styrketräning för att stärka kroppen inifrån – läs förra inlägget. Det uppstår nämligen olika ”kroniska” problem i muskler/nervsystem som var inblandade i skadeögonblicket. Utan rätt behandling blir dem bestående och stör dig dagligen samt hindrar din läkning.

Reaktiva muskler

Detta är muskler som inte längre kan samarbeta efter en skada eller annan stress. Låt säga att du som jag trillat och slagit i höger höft samtidigt som du slog i huvudet. Då kan det uppstå en reaktivitet mellan en eller flera av dina höftmuskler och dina nackmuskler. Så fort du använder dem båda slutar dem fungera som dem bör. Alla muskler i din kropp kan bli reaktiva med varandra. Dessa kretsar måste brytas för att du ska kunna läka ordentligt eller bli av med din smärta.

Läs resterande text inne på Ekoappen här…

Bli gärna medlem om du inte redan är det och få tillgång till allt material inne på Helify

Posted in Kroppen.