Reboot – Vecka 6

För att må bra behöver vi röra oss i olika leder så kroppen får fritt flöde och vi har styrka i våra muskler för att hålla oss uppe på rätt sätt. Mår man dock inte bra är det många som väljer bort att träna, så även jag efter min nackskada. Det var som att all motivation rann ur mig efter att ha varit elitidrottare i så många år. Jag gjorde flertalet försök att börja på gymmet igen, men det höll bara 1-2 månader sedan hittade jag ursäkter att slippa.

Efter att ha börjat få ordning på mina smärtor jag sakta men säkert testat att både springa och gymma samt spela bowling igen. Det har faktiskt känts helt ok. Har väl även insett att gymmet inte längre är min grej, det tar för mycket tid att ta sig dit och samtidigt behöva passa olika tider. Hemmaträning efter enkla videos är mer jag numera.

Här vill jag därför dela med mig av några skön pass som alla kan utföra. Har du problem med nacken kan du göra de stående passen först innan du testar liggande. Min nacke klarade dock de liggande och det kändes även bättre efteråt.

Lyssna på kroppen

Undvik övningar som på något sätt ger dig smärta, men utmana dig själv om dem bara känns jobbiga eller om du är stel/orörlig. Det är bara att göra färre repetitioner i början. Och som ni kan läsa de kommentarerna till dessa videos så verkar de flesta klara passen.

Börja lite lätt och fortsätt utmana dig själv. Sätt en påminnelse när du ska köra ditt pass så du inte skjuter det framför dig. Jag kör mitt pass innan lunch.

Nedan har du några olika pass att variera mellan. Youtube är givetvis fullt med andra pass du kan testa sen. Inne på Helify finns även fler olika sorters pass att testa.

Väggpass på svenska

Nybörjarpass mot väggen

Pass på matta för nybörjare

Stående pass mot vägg

15minuters pass mot väggen

Se gärna även denna video

Erbjudande

Vill du fortsätta din hälsoresa tillsammans med oss så bli gärna medlem om du inte redan är det och få tillgång till allt material inne på Helify.
Tillsammanans med Ekoappen erbjuder vi rabattkoden: “EKO30

<<< Till vecka 4&5