Reboot – Vecka 1

Första uppgiften att utföra varje dag hittar du i videon nedan. Andningen är ett av våra viktigaste system för en hållbar hälsa och energifylld kropp.

Så testa att göra övningen hela veckan och utvärdera om den tillfört något positivt i ditt mående som du önskar behålla. Gör den då till en del av dina vanor, gärna innan sovdags för att komma ner i varv.

Höfterna & ryggraden
Den vanligaste stelheten vi har i vår stillasittande livsstil är runt ryggraden och höfterna. Många av mina kunder har fått göra en liknande stretch hos mig liggande på bänken, men det räcker inte med en gång. Man behöver upprepa detta regelbundet. Denna första övningen är jättebra för ryggraden. Kör den regelbundet under veckorna.

Vi behöver rörlighet och flöde i vårt bäcken för att hela kroppen ska kunna fungera och detta påverkar även ditt hormonsystem och sexliv om du har dåligt flöde till din livmoder…vilket kan leda till nedsatt sexlust, jobbigt med mensvärk osv.
Nedan har du en bra video att följa för att bli mer rörlig i höfterna. Kör den 1-2ggr/vecka eller oftare om du är väldigt stel – ja, det är svårt i början…

Extra hemuppgift
Börja dricka ett stort ljummet glas vatten varje morgon direkt när du vaknat. Häll upp glaset när du går och lägger dig och låt det stå framme över natten så får det en ok temperatur.

Kroppen renar och reparerar sig på natten. Vatten behövs för att effektivt få ut dess slaggprodukter ut kroppen. Många dricker idag för lite vatten eller äter inte livsmedel som är rika på vatten som t.ex. gurka eller melon.

Se gärna även denna video…

Erbjudande

Vill du fortsätta din hälsoresa tillsammans med oss så bli gärna medlem om du inte redan är det och få tillgång till allt material inne på Helify.
Tillsammanans med Ekoappen erbjuder vi rabattkoden: “EKO30

<<<Enerigymmet Vecka 2 >>>