Reboot – Vecka 2

Nu ska vi ta hand om vår fantastiska fascia = bindväv. Den finns runt nästan allt i din kropp och behöver kunna röra sig fritt. Om vi sitter stilla blir vi stela när denna fastnar. Idag spenderar vi många timmar vid en dator, i en bil eller i en soffa, vilket tyvärr leder till en ledsen fascia. Via fascian skickar vi även en massa nervsignaler. Om kroppen får svårt att rengöra sig själv så fastnar även en massa slaggprodukter här och kan skapa smärta. läs gärna mer om fascian här…

Fascian har fått ett uppsving de senaste åren och det har forskats mycket på dess stora betydelse för vår hälsa. Många jag träffar vet dock fortfarande inte så mycket om detta viktiga system. Därför blev jag extra fascinerad/förvånad när jag gick min senaste utbildning till kinesioterapeut, där vi fick lära oss fasciabehandlingen ni ska få testa, att den stod angiven i vår ena lärobok som är skriven redan på 1980-talet i USA.

Det finns ett enkelt sätt att själv underhålla fascian. Du behöver ett hjälpmedel att “banka” med. Jag använder en reflexhammare, men innan du beställt en egen sådan kan du använda toppen på en rund plasttub.

Reflexhammare hittar du enkelt på nätet för ca 200konor. Jag köpte min här…

Jag brukar be mina klienter att knacka igenom sin fascia en gång per vecka. Ni kan ta ett område per dag denna veckan för att starta lugnt om det för första gången du jobbar med detta system eller om du har ett lite trögt lymfsystem. Börja helst med nacke och mellan skuldrorna först.

Jag har flera klienter med olika sorters ödem som bankar lite varje dag och dem har fått väldigt mycket mjukare kroppar.

Förutom att knacka loss din fascia så kan/bör du även stretcha loss den för att komma åt mer djupgående. Nedan har du tips på två videos med pass för nästa nästan hela kroppen.

Extra hemuppgift
Jag brukar likna kroppen vid en fabrik som behöver alla råvaror för att kunna fungera och producera bra slutprodukter. Många har idag tyvärr tappat en grundförståelse för kroppen och hur maten = vår råvara påverkar oss, både fysiskt och psykiskt.

Så börja lägga till ren mat utan tillsatser i din vardag som till exempel goda bär i din frukost eller som efterrätt. Blåbär är dessutom bra för synen. Mumsa hallon, svarta vinbär, hjortron, blåbär, krusbär eller vad du har att tillgå. Ät dem som dem är eller tillsammans med chiagröt eller gör en god smoothie.

Om du tillhör dem som ofta småäter. Se då över ditt intag av protein och fetter. Om vi äter för lite av dessa blir vi snabbt hungriga. Ät då inte sötsaker som skjuter ditt blodsocker i höjden utan välj något som håller hjärnan lugn så du orkar din dag. Ha lite morotsstavar eller nötter om du tål det. Minst kolhydrater är det i paranötter, pekannötter och makadamia.

Bygg din kropp med hållbart tegel och inte papp.
Ha tålamod, det tar tid för kroppen att vänja sig vid nya vanor…släng ut skräpet hemma så det ej är lätt att ta till. Fyll skåpen med det som får dig att må bra, på riktigt.

En bra kost att starta med är Paleo. Du kan läsa mer om det här och dem erbjuder även en stor receptbank över dagens olika. läs mer r..

GAPS finns för dig som kanske har ganska stora problem med magen och många andra olika sjukdomssymtom. Kan vara värd att testa om Paleo inte lett till förbättringar efter en månad. Läs mer här...

Se gärna även denna video

Erbjudande

Vill du fortsätta din hälsoresa tillsammans med oss så bli gärna medlem om du inte redan är det och få tillgång till allt material inne på Helify.
Tillsammanans med Ekoappen erbjuder vi rabattkoden: “EKO30

<<< Vecka 1 Vecka 3 >>>