Startsidan I Om mig I Fysioterapi I Energi I Referenser


Hälsa och välmående i Karlskrona

Jag heter Anna Baard-Blixt och driver Hälsomottagningen Oliven i anrika Tyska Bryggaregården, Karlskrona. Mitt mål är att erbjuda dig en helhetssyn på hälsa och välmående för både kropp och sinne. Hos mig hittar du numera även JeWa Health.

Din hälsa är vårt fokus

Välkommen till Oliven, din privata friskvårdsmottagning i Karlskronas vackra skärgård. Jag erbjuder både privatpersoner och företag personliga hälsoprogram, analyser, behandlingar och föreläsningar. Jag är ert komplement till den konventionella sjukvården. Vi har möjligheten att utreda och behandla på djupet för att hitta just din pusselbit till ett bättre mående.

Mitt mål är att kunna erbjuda mina klienter ett helhetskoncept enligt den funktionsmedicinska modellen inom hälsa, både på det psykiska och fysiska planet. Detta för att kunna arbeta mot ett gemensamt mål och för att kunna skapa ett förtroende mellan oss där jag känner till hela din situation som eventuellt påverkar din hälsa negativt.

Jag kan även ta emot klienter via telefon eller Skype om du inte har möjlighet att besöka mottagningen, samt samarbetar med flera olika labb som gör det möjligt att ta prover även på distans. Se mer om det här…

Inga problem är för stora eller för små – bättre kan du alltid må.

Följ mig gärna på Facebook

Jag erbjuder

Blod- och DNAanalys – eftersom de flesta problem syns direkt i vårt livselixir = blodet och vi själva styr våra gener med vår livsstil

Näringsterapi – för att kunna återställa den cellulära energin som gör att vår kropp fungerar och kan återuppbygga sig själv

Kostrådgivning – en hållbar kosthållning håller dig pigg livet ut

Kinesiologi – för att koppla samman hjärnan, nervsystemet och dina muskler igen då detta är en av de vanligaste problem vi har idag. 

Postural träning-Optimum metoden – utan en korrekt hållning kan din kropp inte fungera optimalt och vi får lätt smärtor och stelhet

Massage/kinesisk koppning – för att stödja kroppens cirkulation av blod+lymfa och förmåga att kunna rensa ut slaggprodukter och tillföra nytt byggmaterial till skadad vävnad

Mindful Tapping/PAP – för att hjälpa kroppen göra upp med mentala blockeringar som uppkommit pga. trauman, olyckor, sjukdom eller andra jobbiga händelser genom livet som påverkar oss negativt och sätter sig i vårt undermedvetna. Mentala blockeringar som inte bearbetas på rätt sätt kan till slut bli fysiska blockeringar och orsaka smärta och många olika sjukdomstillstånd som vi inte kopplar till vårt mentala mående

Biomagnetism för att få bukt med infektioner

Labbanalyser – precis som sjukvården använder jag mig även av olika labbanalyser för att få en insikt i var problematiken ligger, skillnaden är att jag samarbetar med labb i både Sverige, Europa och USA

NHA-akupunktur som stärkande och balanserande behandling vid de flesta symtom

HRV-mätning – utan korrekt andning kan vi aldrig bli helt friska

Reiki för att lugna och stärka kroppens inre system

Avancerad bäcken- eller käkledsbehandling eftersom tänder och käke styr vårt mående mer än vi kan tro. Hela kroppen påverkas av en felställd käke eller bäcken

Samt senaste nyheten från iTeraCare

Event och föreläsningar

Önskar ert företag, förening eller kompisgäng lära er mer inom ämnet kost och hälsa så går det bra att boka in en föreläsning live eller online. I samband med föreläsningen kan man även inkludera olika träningspass, tester eller rådgivning efteråt till de som önskar veta mer om vad de kan göra för att hjälpa sin egen kropp att må bättre med enkla medel. En investering som kan leda till färre sjukskrivningar för ert företag och era anställda. Se gärna vårt företagskoncept vi erbjuder online här.

Hör gärna av er via kontaktformuläret nedan för mer information så bestämmer vi tillsammans upplägget för just er dag.

received_1179961522667328
foto_daniel_söderberg_www.greenpix.se-02311
foto_daniel_söderberg_www.greenpix.se-02421
foto_daniel_söderberg_www.greenpix.se-02302
foto_daniel_söderberg_www.greenpix.se-02401
previous arrow
next arrow

Hur går en hälsoanalys till?

Inför ditt besök får du en länk till en hälsoprofil som du skriver ut och fyller i och tar med dig till vårt möte.

Vi tar vanligtvis följande prover under dina besök:
-Levande blod och torrblod
-Hb- och ev glukosvärde
-Combur 10
-Laktat & urinsyra
-Oxymetermätning
-HRV-mätning
-QRMA-scanning

I vårt samarbete läggs följande aspekter i beaktning:

  • Din egna upplevda hälsostatus
  • Din eventuella symtombild
  • Organfunktionen
  • Näringsämnesbalansen med vitaminer, mineraler osv.
  • Ditt kostintag

Det tar mig ca. 30 minuter att gå igenom alla resultat. Under tiden får du behandling med PEMF- eller infraröd madrass i vår Energihörna.

Vi avslutar vanligtvis ditt besök med en första kinesiologiundersökning av din muskelfunktion ihop med övrigt som behövs för din problematik samt undersöker eventuellt näringsbehov. Om tid finns undersöker jag även din bäckenfunktion.

Under ditt besök tas en personlig plan fram, samt får du ut den viktigaste informationen via mail och får även med dig en kundpärm hem för att du med ett helhetsperspektiv ska kunna uppnå en bättre hälsa. Sedan jobbar du vidare med din hälsa online inne på Helify inför dina eventuella återbesök.

Hitta till oss

Vanligtvis är det enklast att boka in din tid via BokaDirekt. Om du ej har möjlighet att göra detta går det bra att maila mig så ringer jag upp för bokning.

Mail: använd kontaktformuläret nedan

Adress: Mottagningen ligger i Tyska Bryggaregården mittemot Preem på Saltsjöbadsvägen 1 ingång B innanför dörren.

Bil: Gratis parkering finns runt byggnaden och nere vid Preem.

Buss: Till hållplats Polhemsgatan kan du ta Buss 1. Till hållplats Galgamarkstrappan kan du ta buss 2, 3, 4, 5, 6 och 8 och det är ca 10 minuters gångväg från båda hållplatserna till Tyska bryggaregården

Tåg: Närmaste station heter Bergåsa och därifrån går även flera av bussarna.

Boende: Karlskrona eller Ronneby erbjuder flera fina vandrarhem och hotell.

Integritetspolicy

Det är väldigt fullbokat för nya kunder gällande hälsoanalyser, men ibland har jag möjlighet att ta fram akuttider om du önskar tid inom det närmaste eller om du bort långt bort. Vid bokning av behandling utanför ordinarie öppettider tillkommer akutavgift på 300kr vardagar och 500kr på helger.

Labbanalyser på distans

Om du inte har möjlighet att besöka vår mottagning går det bra att boka ett Introduktionssamtal via telefon/Skype där vi går igenom din problematik och därefter bestämmer hur vi jobbar vidare tillsammans.

Vi har då möjlighet att boka relevanta labbanalyser hos olika labb som kan användas oavsett var i världen du bor.

Du får sedan ut digitalt material med kost- och hälsotips som kan implementeras hemma i din egen takt i samband med genomgången av resultatet.

Vet du redan vilket/vilka prover du vill ha går det att maila din beställning direkt till mig via kontaktformuläret här

Testkittet skickas sedan ut till direkt från labbet när dina prover är betalda. Om du vill ha hjälp med tolkningen av svaret så bokar du en tid via telefon/skype eller så går vi igenom det vid ditt nästa återbesök.
Önskar du ingen tolkning så släpps svaret direkt till dig.

Provtagning via Werlabs bokar du själv enklast via deras hemsida här.

Se några vanliga labbprover där du även kan se exempel på hur labbsvaret ser ut och vad du får för information.

Läs mer här om olika labbprover


Exempel på hälsoproblem våra kunder söker för

– trötthet, utmattning
– långvarig stress
– hormonella obalanser, sköldkörtelproblematik, PMS, PCOS, endometerios, infertilitet
– magkatarr, magsår, sura uppstötningar
– inflammationer i tarmar, förstoppning/diarré, Candida
– eksem, psoriasis, torr hud m.m.
– inflammationer och värk i leder, rygg och muskler, muskelstelhet, ischiassymtom, fibromyalgisymtom, svullnader m.m. som inte går över
– högt blodtryck, lågt blodtryck
– blåskatarr, underlivsinfektioner, svampväxt i underlivet
– karies, tandlossning, dålig andedräkt, munsår
– tungmetallförgiftning
– synsvårigheter, huvudvärk, migrän
– osteoporos, benskörhet
– övervikt, svårt att gå ner i vikt
– nedsatt immunförsvar
– frusenhet, sköra slemhinnor
– allergiproblematik

Ju snabbare du söker hjälp för dina symtom ju större är chansen att kroppen snabbt kan återhämta sig, men alla är vi olika och behöver olika tid för att må bra igen. Ge dock aldrig upp på kroppens fantastiska förmåga att läka sig själv. Om kroppen kan läka ett brutet ben så kan den läka mycket annat också när den får rätt förutsättningar.

Vi rekommenderar

De flesta människor äter idag för lite fisk. Omega 3 behövs för hela vår kropp både som smörjmedel och för att det har en antiinflammatorisk verkan. Men det är faktiskt även viktigt för vår hormonella balans.
ArcticMed är förmodligen det renaste märket som finns på marknaden och därför rekommenderar vi deras fiskolja samt olivolja.
Klicka här för att beställa via deras hemsida. Där har dem även mycket bra information och forskningsartiklar om olika fettsyror och varför vi behöver dem i våra kroppar.

Kontaktformulär

Har du en fråga är du välkommen att maila mig så svarar jag så snart jag kan. Du kan även lämna ditt telefonnummer om du vill att jag ska ringa upp dig.