<<<Till Helify

Startsidan I Om mig I Fysioterapi I Energi I Referenser


Min resa från trött och infertil 30årig med en svullen kropp full av värk till en frisk och pigg mamma och egenföretagare.
Jag brinner för att hjälpa dig med din hälsa.
Vi kan alla må vårt allra bästa med rätt hjälp.

Om mig

Jag heter Anna Baard-Blixt och är diplomerad Kost- och näringsterapeut samt massör i grunden. Dock är min utbildning inte slut där då jag även fortsatt utbilda mig inom kinesiologi,  DNA- och Blodanalyser, OptimumtränareReikiMindful Tapper, Biomagnetism och Glutenterapeut. 

En av de viktigaste utbildningarna jag gått är dock den Nobelprisbelönade kunskapen som erbjuds till er under Energigymmet. Jag är en av de första instruktörerna i Sverige i denna effektiva självläkningsmetod.

Dessutom är jag den stolta grundaren till onlinehälsoprogrammet Helify samt youtubekanalen Hälsonytt. Helify finns numera dessutom både för privatpersoner och företag. Samt ingår jag i expertrådet hos Ekoappen.

För er som inte känner mig och undrar hur jag hamnade inom detta fantastiska yrke så ska jag snabbt berätta min historia.

Sedan barnsben har jag varit aktiv inom idrottens värld men valde till slut att satsa allt på att spela bowling. Detta tedde sig så väl att jag vid 14års ålder kom med i Svenska landslaget där jag bland annat blev Europas yngsta Europamästarinna någonsin.

Sedan dess har jag lagt min vakna tid på att träna och spela matcher eller tävlingar över hela Europa och andra delar av världen. Vid ett flertal tillfällen har jag representerat vårt land vid olika mästerskap och har nästan alltid kommit hem med minst en medalj runt halsen.

Men allt var inte gräs och gröna skogar då jag ofta var sjuk i diverse infektioner samt fick mer och mer problem med min rygg när jag vid 24års ålder fick mitt första ryggskott. När jag fyllde 28 år tog jag det svåra beslutet att lägga ner min landslagskarriär och sätta ”skorna på hyllan”. Jag fick aldrig vara frisk någon längre tid och det gjorde allt ohållbart för en som vill kunna träna och tävla året runt.

Istället satsade jag på att försöka hitta ett roligt arbete och en ny aktivitet att brinna för. Men sjukdomar och värk satte hela tiden stopp för mig. Jag inser nu i efterhand att jag var deprimerad och dämpade det genom att festa med vänner.

En dag fick jag tipset av min kiropraktor att besöka en s.k. naturläkare eftersom jag dessutom inte kunde bli gravid, vilket jag skeptiskt gjorde efter att sjukvården år efter år sagt till mig att allt såg bra ut på mina provsvar. Detta trots att jag satt där månad efter månad och var synligt sjuk.

Mitt besök hos naturläkaren kom att förändra mitt liv väldigt radikalt och idag mår jag så bra som jag knappt vågat drömma om. Mina ständiga förkylningar är som bortblåsta tillsammans med min rygg/knävärk, infertilitet och allergier m.m.

Detta skedde så snabbt och med så väldigt enkla metoder att jag till slut beslutade mig för att det här vill jag utbilda mig inom och kunna hjälpa människor att få må lika bra som jag gör. Då hittade jag utbildningen till Kost- och Näringsterapeut uppe i Stockholm.

Sen har det bara rullat på med påbyggnad av fler utbildningar för att bli en så bra terapeut som möjligt. Ganska snabbt kom även min efterlängtade son Oliver till världen, därav mottagningens namn. Idag lever jag med mina fina 7åring samtidigt som jag studerar och driver vår välbesökta mottagning. Jag är så tacksam för all denna kunskap som finns tillgänglig ute i världen tack vare olika eldsjälar som ser människan som en helhet.

Därför hoppas jag nu att jag genom min utbildning och den kunskap detta innefattar, få hjälpa andra människor att på egen hand med lite råd av mig, uppnå en bestående hälsa som ger oss tid att njuta av livet till fullo.

Utöver detta har jag även varit med i styrelsen i en av Sveriges äldsta ideella organisationer för motion och hälsa dvs. Hälsofrämjandet. Därför har alla som är medlemmar i Hälsofrämjandet 10% rabatt på alla kroppsbehandlingar hos mig. Läs mer på deras hemsida om hur du blir medlem och vilka fina medlemsförmåner du får för endast 250kr/år.

Jag har även suttit i styrelsen för hälsonätverket WellNetWork där du hittar duktiga hälsoutövare i hela länet.

Hjärtligt välkommen till ditt första besök på vägen mot en bättre hälsa!

Med vänliga hälsningar
Anna Baard-Blixt

Min utbildning

Inom kost och hälsa:
– Dipl. Kost- och Näringsterapeut 2år genom Nordiskt Näringscenter, Stockholm
– Cert. Glutenterapeut genom Dr Tom O´Bryan i USA i samarbete med Alpha Plus i Sverige
– Diplomerad kinesiolog 1år, Svenska Kinesiologiskolan Stockholm
– Diplomerad kinesioterapeut 1år via Svenska Kinesiologiskolan
– Hypoxiträningsinstruktör via Boris Aranovich
– Levande blodanalys genom Dr Mic McMullen samt EVP, Karlstad
– Torrblodsanalytiker genom Nordiskt Näringscenter, Stockholm
– Biomagnetism steg 1-2 genom Johnny Grimståhl, Stockholm
– Kinesiologi grund, Svenska Kinesiologi Skolan, Stockholm
– Holografisk kinesiologi grund, Kilmaninstitutet, Stockholm
– Postural Terapi utbildning steg 1-5, Optimum i Mölndal (examination klar, praktikfall pågår)
– DNALife-analytiker genom Nordic Laboratories Danmark
– Reiki I & II genom Kropp & Själ, Malmö
– Road Back genom Coolmind och EVP
– Mindful Tapping steg1 och 2 genom Center för Energipsykologi (praktik pågår inför steg 2-diplomering)
– YinYoga instruktör genom Axelsson, Stockholm
– HRV-träning steg 1 och 2 (praktik pågår inför steg 2-diplomering)
– Dipl. Massör genom Göteborgs Massageskola
– Dipl. Mikronäringsterapeut genom Egenvårdpoolen, Karlstad
– Dipl. Regndroppsmassör genom Vitaform, Karlshamn (är även utbildad lärare i tekniken)
– Dipl. Koppningsmassör genom Bergqvists, Linköping
– Dipl. Mikromassör genom Axelsson, Stockholm
– TCM steg 1 genom Yinshu, Linköping
– Nutrition, Health and Lifestyle genom Vanderbilt University, USA
– Basmedicin: Introduktion, näring och medicin 7,5p genom Högskolan Kristianstad
– Basmedicin: Hälsa, sjukdom och läkemedel 7,5p genom Högskolan Kristianstad
– Instruktör Core-träning genom Aerobicweekends, Jönköping
– Idrottspsykologi 1-30p genom Malmö Högskola

 Övrigt:
– Ledarskap 7,5p genom Kristianstad Högskolan
– Socialt ledarskap genom SISU Idrottsutbildningar, Ystad
– Projektledare 40 KY-poäng genom Knowledge Partner, Malmö

Jag är medlem i KomplementärMedicinska Riksförbundet och WellNetWork.
Innehar F-Skattsedel.

”Let thy food be thy medicine and the medicine be thy food”

– Hippocrates ca. 460 BC